Silmäluomen plastiikkakirurgia

Silmät ovat kaikkein ilmeikkäin osa kasvoja. Silmät herättävät huomiota ja ilmaisevat tunteita.

Jos sinulla ylimääräistä silmäluomien ihoa, rasvatyrä silmien alla, veltto silmäluomi-iho, se saa sinut näyttämään väsyneeltä tai vihaiselta. Silmäluomen leikkaukseen (blefaroplastia) on ratkaisu tähän ongelmaan. Potilaan anatomian, kunnon ja odotuksien arvioinnin jälkeen  plastiikkakirurgi tarjoaa joko ylemmän tai alemman silmäluomen leikkausta. Usein näitä leikkauksia suoritetaan yhdessä.

Toimenpide

Silmäluomen leikkaus tehdään yleensä paikallispuudutuksessa, mutta se on myös mahdollista yleisanestesiassa.

Ylemmän silmäluomen leikkaus tehdään tekemällä viilto silmäluomen poimun mukaan. Ylimääräinen iho ja ylimääräinen rasva ("pussit") poistetaan. Haava ommellaan ja suljetaan erityisellä laastarilla.

Alaluomen leikkaus sisältää silmä luomen sisäpuolen (transconjunctional) viillon. Rasva siirretään tai poistetaan. Tässä tapauksessa arpea ei jää iholle lainkaan.

Jos sinulla ei ole vain rasvapusseja, mutta myös ylimääräistä ihoa silmien alta, sitten tehdään viilto ripsien alle ja ylimääräinen iho poistetaan.

Jos silmäpussit ovat hyvin merkittävät, ja ylimääräinen iho on huomattavaa, sitten alemmat silmäluomet operoidaan yhdessä alemman silmänlinjan liftauksen kanssa. Tässä tapauksessa, ihon viilto tehdään alemman silmäluomen ripsien alle ja useita kiinnityssaumoja käytetään nostamaan posken yläosaa.

viksraitis viksraitis
Luomella plastiikkakirurgia Alaluomea plastiikkakirurgia

Operatiivinen riski

Kuten kaikki interventiot, silmäluomen leikkauksella voi olla sivuvaikutuksia, kuten reaktio anestesiaan, silmien ärsytys, haavainfektio, verenvuoto, arpien liikakasvua. Potentiaalisista komplikaatioista tulisi keskustella plastiikkakirurgin konsultaation aikana.

Leikkauksen jälkeen

Paraneminen jatkuu noin kaksi viikkoa, mutta muutaman päivän jälkeen voit palata normaaliin liikuntaan. Aurinkolasit auttavat peittämään leikkausalueen, mustelmia ja turvotusta, jotka häviävät muutamassa viikossa.

Silmäluomen leikkauksella on pitkäaikainen vaikutus.

hinnat kuvagalleria