Korva leikkaus

Korvan muoto kuten niiden koko, määräytyy ennen syntymää, lapset usein perivät roikkuvat korvat heidän vanhemmiltaan tai isovanhemmiltaan. Korvan roikkuminen voi johtua kehittymättömästä ja epäsäännöllisestä antihelixistä tai liian suurista korvista.

Toimenpide

Useimmiten tehdään paikallispuudutuksessa. Viilto tehdään korvan taakse, yleensä poistamalla kaistale ihoa. Antihelix taitos on muodostetaan, pehmentämällä rustoa ja sulkemalla sen pehmennetty fragmentti. Suuri korva (rusto) kiinnitetään erityisellä ompeleella korvan taakse, sekä roikkuvien korvien kulma muutetaan. Korvan takainen iho suljetaan tekemällä "sisäinen" sauma, joka poistetaan 7-8 päivän jälkeen.

viksraitis viksraitis
Korvan ruston ompeleet Korvan takainen arpi

Leikkauksen jälkeen

Korvat sidotaan peittämättä kasvoja. Kotona on suositeltavaa maata selällään pää kohotettuna. Seuraavana päivänä sidoksen vaihto on suositeltavaa. Myöhemmin, potilas käyttää korvilla sideharsoa 7 päivää. Viikkoa myöhemmin,  ompeleiden poiston jälkeen, korvaside ei ole enää tarpeen, mutta on suositeltavaa laittaa side korviiin öisin vielä 2 viikkoa.

Operatiivinen riski

Riippuvan korvan leikkauksessa sekä interventiossa voi olla reaktio anestesiaan, tilapäistä turvotusta, kiristävää tunnetta, leikkauksen jälkeistä kipua ja mustelmia. Hyvin harvoin verenvuotoa, haavan infektio, arpikudoksen liikakasvua voi esiintyä.

hinnat