Otsan ja kulmakarvojen nosto

Otsan ja kulmakarvojen nostoon kuuluu otsaryppyjen tasapainotus, kulmakarvojen nosto, niiden muodon ja ylempien silmäluomien suhteen säätäminen. Se toteutetaan usein osana koko kasvojen kohotusta tai erillisessä menettelyssä.

Toimenpide

Leikkaus tekemällä 1-1,5 cm pitkät viillot hiusten peittämään otsan osaan, mikä tekee niistä näkymättömiä. Otsa ja kulmien nosto suoritetaan käyttämällä kehittynyttä endoskooppista tekniikkaa, joka mahdollistaa suorittaa pienillä viilloilla ja minimaalisella traumalla kudoksiin. Tämän toiminnan aikana ei ainoastaan ihoa ja ryppyjä nostetaan ja tasoitetaan, mutta veltot otsalihakset nostetaan. Hyvin usein, otsa ja kulmakarvojen nostoleikkaus tehdään yhdessä ylemmän silmäluomen plastisilla ja rasvainjektioilla kasvoihin.

viksraitis
Endoskoopin avulla silmäkulmista nostetaan alas vetävät lihakset

Operatiivinen riski

Otsan- ja kulmiennostolla voi olla yleisiä sivuvaikutuksia kuten reaktio anestesiaan, leikkauksen jälkeinen kipu, turvotus, mustelmat, silmien ärsytys. Ja erityiset leikkauksen jälkeiset - jäykät kulmakarvat ja otsan ihon tunnottomuus useita kuukausia.

Leikkauksen jälkeen

Potilaat voivat yleensä palata normaaliin elämään parin viikon jälkeen, mutta otsan tuntoherkkyyden menetys voi kestää jopa puoli vuotta.

Otsannoston vaikutus voi kestää noin kymmenen vuotta, mutta se riippuu potilaan elämäntavasta.hinnat kuvagalleria