Kasvojen kohotus

"Mielenkiintoisin pinta maan päällä on ihmisen kasvot"

G.K. Lichtenberg

Kasvojen kohotus tehdään poistaakseen näkyvästi ikääntymisen aiheuttamat muutokset kasvoissa.

Plastiikkakirurgian kannalta kasvot on jaettu kolmeen osaan: ylä-, keski-ja alaosaan. Noin 30-vuotiaana elinvuosien rypyt näkyvät silmien ympärillä, ulommat kulmat alkavat roikkua, ylimääräistä ihoa kertyy ylempiin silmäluomiin. Ihmisille, jotka mutristelevat usein, kehittyy usein syviä pystysuoria ryppyjä silmien väliin, vaikutelma on väsynyt ja vihainen. Noin 40 vuoden iässä muutokset kasvojen keskiosassa alkavat kehittyä: ohenevat posket, syvempiä ryppyjä nenänpielissä ja huulissa. Noin 50 vuoden iässä leuka-ja kaula ryppyjä alkaa muodostua alaleuan alueelle kasvoista.

Merkkejä kasvojen ikääntymisestä voi kehittyä yksilöllisesti kullekin potilaalle, joten leikkauksien määrä voi olla erilainen. Jotkut potilaat tarvitsevat heikkojen poskien kohotusta ja kasvojen löysän alaosan säätöä, toiset tarvitsevat korjauksia kasvojen ja kaulan alueelle.

Kasvojenkohotus tekniikat

Kasvojenkohotus tehdään nukutuksessa käyttämällä tyypillistä kasvojen kohotusviillolla hiusten ja ihon luonnollisiin poimuihin. Operaation aikana, ei vain kasvojen ihon, mutta myös syvempiä ihon kerroksia, siteitä ja lihaksia nostetaan. Yleensä leikkaus sisältää poskien noston, posken linjan ja kaulan taitosten säädön.

Merkittävissä silmän alareunan muutoksissa, löysien poskien ja roikkuvien huulipielien tapauksessa, endoskooppisista tekniikoista pitäydytään.

viksraitis viksraitis viksraitis
Tissue jännitys vektorit Ihon viilto venyttely vektorit Leikkauksen jälkeinen arpi sijainti

viksraitis

Kasvojen osuus osat ennen ja jälkeen kasvojen kohotus

Operatiivinen riski

Kuten millä tahansa interventiolla, kasvojen kohotuksella voi olla haittavaikutuksia, kuten reaktio anestesiaan, silmien ärsytys, haavainfektio, verenvuoto, arpien liikakasvua. Potentiaalista komplikaatioista tulisi keskustella plastiikkakirurgin konsultaation aikana.

Leikkauksen jälkeen

Yleensä potilaat palaavat töihin 3-4 viikon jälkeen, mutta kasvot lopulta saavat lopullisen muotonsa noin kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen.

Kohotuksen vaikutus kestää keskimäärin 7-12 vuotta, mutta suurelta osin riippuu potilaan elämäntavasta.

hinnat kuvagalleria