Vatsan muotoiluleikkaus

Sinulla voi olla kaunis litteä vatsa jos et ole ylipainoinen ja treenaat vatsalihaksia. Usein synnytyksen jälkeen tai ylipainon aiheuttamana vatsa alkaa roikkua. Tällöin suositellaan vatsapeitteiden, eli lihasten ja ylimääräisen nahan kiristystä.( Usein operaatioon liitetään myös rasvaimua)Vatsan muotoiluleikkausta käytetään kun sinulla on rasvan lisäksi ylimääräistä ihoa. Tällöin sinulta leikataan sekä ylimääräistä ihoa että rasvaa.

Operaatio

Vatsapeitteiden muotoiluleikkaus suoritetaan yleisanestesiassa (nukutuksessa) Useimmissa tapauksissa ylä sekä keskivatsa, sekä kyljet muotoillaan rasvaimulla. Viilto tehdään "bikinilinjaa" myötäillen, ylimääräinen iho kiristetään sekä leikataan pois,mahdollisesti revenneet lihakset ja mahdollinen tyrä korjataan.

Uudelle navalle tehdään paikka.

viksraitis viksraitis
Ennen leikkausta tehdyt merkinnät Poistetut kudokset
viksraitis viksraitis
Kudosten poiston jälkeen Leikkauksen jälkeinen arpi

Operaation riskit

Vatsapeitteiden leikauksessa kuten missä tahansa operaatiossa, potilas voi reagoida anestesiaan, esiintyy väiaikaista turvotusta, kiristyksen tunnetta. Leikkauksen jälkeistä kipua sekä mustelmia. Hyvin harvoin verenvuotoa, haava tulehdusta sekä arpien liikakasvua.

Leikkauksen jälkeen

Potilas palaa yleesä työhön muutaman viikon kuluttua. Urheilua olisi vältettävä 2 kuukauden ajan.

Vatsan muotoiluleikkaus tulokset ovat pitkäkestoiset, mutta tulos riippuu myös potilaan ruokailu sekä liikunta tottumuksista.

hinnat kuvagalleria