Rasvaimu

Rasvaimulla voidaan muotoilla vartaloon kauniit muodot. Rasvaimua suositellaan alueille, jonne rasvaa on paikallisesti kertynyt liikaa. Imetyn rasvan määrä vaihtelee yleensä 200ml aina 2000ml asti. Yleisimmin rasvaa imetään leuan alta, "alleista",vatsasta, takapuolesta sekä reisien ulkosyrjiltä. Tulos on sitä parempi mitä kiinteämpi ja kimmoisampi potilaan iho on.

Operaatio

Rasvaimu voidaan suorittaa joko yleisanestesiassa, taikka paikallispuudutuksessa (vain pieniä alueita imettäessä).

viksraitis


Operaatiossa käytetään onttoja teräsputkia, johon on liitetty imulaite, joka luo alipaineen. Rasva imetään pienistä, n 1cm viilloista.

Operaation jälkeen

Imetyt alueet on kääritty siteisiin, käytetään erityisiä painehousuja ja liivejä.Näitä on syytä pitää 3-6 viikkoa. Mustelmia alueella saattaa esiintyä 4-6 viikkoa. Ihon tuntoherkkyys saattaa olla vähentynyt, se palautuu n 4-6 kuukauden aikana. Rasvaimun tulos on huomattava heti, mutta todellinen tulos on nähtävissä vasta 3-4 kuukauden kuluessa.

Operaation  riskit

Potilas saattaa reagoida nukutukseen, väliaikaista turvotusta, paineen tuntua, operaation jälkeistä kipua ja mustelmia. Hyvin harvoin verenvuotoa, haavojen tulehtumista, haavan lisääntynyttä arpi kasvua.

hinnat kuvagalleria