Rintojen kohotus

Nuorekkaat tiukat, pystyt rinnat ovat naisen ylpeys mutta usein raskauden ja synnytyksen jälkeen, ne kuihtuvat ja alkavat roikkua. Kun rintarauhaskudosta on riittävästi, tätä kudosta käytetään tehdä rinnoista suuremmat. Leikkauksen aikana nänniä nostetaan, ja sitä voidaan pienentää. Rauhasen kartio muodostetaan käyttämällä kiilamaisia rintarauhaskudoksen paloja  ja erityisiä saumoja. Useimmissa tapauksissa hyvä tulos saavutetaan. Jos rintakudosta on riittämätöttömästi haluttuun kokoon, rintaimplantteja voidaan lisäksi käyttää.

Leikkaus

Leikkaus suoritetaan nukutuksessa.Nännin ympäriltä leikataan aina ja nostetaan. Riippuen rintojen riippumisen asteesta, rintojen kohotus voidaan rajoittaa rintakudoksen poistamiseen leikkauskohdan ympäriltä ja nostamiseen nännin alueelta. Jos kyseessä on kohtalainen roikkuminen, pystysuora rintojen nosto suoritetaan. Jos on olemassa iso siirtymä rintakudoksessa, käänteinen T-muotoinen nosto tehdään.

Rintojen kohotus tekniikoita:

viksraitis viksraitis viksraitis
T-muotoinen kaavio Ovaali Vertikaali


Operatiivinen riski

Rintojen suurennus rasvalla sekä interventiolla voi olla haittavaikutuksena reaktio anestesiaan, tilapäistä turvotusta, kiristävää tunnetta, vähentynyttä nännin herkkyyttä, leikkauksen jälkeistä kipua, mustelmia. Hyvin harvoin verenvuotoa, haavan infektio, arpikudoksen liikakasvua voi esiintyä.

Leikkauksen jälkeen

Yleensä potilas voi palata töihin 7-10 päivän jälkeen, mutta liikuntaa tulisi välttää noin kuukauden.

Tämän leikkauksen tulos on pitkävaikutteinen, kuitenkin vaihtelut painossa, synnytys ja  ikääntyminen voivat vaikuttaa rintojen muotoon.

hinnat kuvagalleria